ABBA Fever en DJ Vinyl

ABBA is ‘hip’ – boek ABBA Fever en Dj Vinyl voor een spectaculaire ABBA revival!

ABBA won tijdens het Eurovisie songfestival van 1974 met het liedje Waterloo. Sindsdien veroverden Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid de Top-10 posities van nagenoeg alle Europese hit lijsten in de jaren 70 en 80. Muziek om naar te luisteren maar veelal ook om op te dansen.

De jaren 70 en 80 disco muziek van ABBA is weer helemaal in. En ondanks het uiteenvallen van ABBA in 1983, bleven de disco – en drive in shows hun muziek draaien. Simpelweg omdat het publiek erom bleef vragen. In 1999 vond in Londen de premiere plaats van de musical Mamma Mia die zelfs op dit moment nog in een aantal landen een enorme hit is. Als logische vervolg kreeg ABBA in 2004 een aanbod van 1 miljard dollar om weer op tournee te gaan voor een eenmalige serie van 100 concerten. Stel je voor… dit aanbod werd door het 4-tal afgewezen?!  Link officiële ABBA website.

Dj Vinyl heeft elders op deze website een overzicht van de meest de populaire Dance Classics van dit moment. ABBA staat daar met meerdere hits in. Een nieuwe trend zijn de zogeheten ABBA Tribute bands. Bandjes die hun uiterste best doen om zo goed mogelijk ABBA te kopiëren en met die act voor een bedrijfs- en/of personeelsfeest zijn te boeken. Vaak maken ze daarbij gebruik van vooraf ingezongen orkest-banden en soms ook volledig live gezongen met ‘Benny’ op de vleugel en ‘Björn’ op gitaar. Uiteraard liefst zo authentiek mogelijk en in de meest prachtige kostuums. ABBA Fever is zo’n professionele band die een complete show op maat biedt.

ABBA Fever biedt een 60 minuten durend optreden in authentieke stijl en met een professionele lichtshow. Steeds vaker komt daarbij ook het verzoek of de show is te combineren met een dj die muziek uit die jaren 70 en 80 draait. Hierbij kiest ABBA Fever wederom voor authenticiteit en is sinds kort een samenwerking aangegaan met Dj Vinyl. Juist omdat Dj Vinyl, en dat is werkelijk uniek in Nederland, alle hits uitsluitend vanaf origineel vinyl draait. Dit om zo dicht mogelijk bij de sfeer en beleving uit die tijd te blijven. Een combinatie van ABBA Fever, Dj Vinyl Dance Classics en hedendaagse hits is ook mogelijk. Enkel de hits van nu en het afgelopen decennium worden dan niet vanaf vinyl gedraaid.

Lekker los op de dansvloer met alle bekende dance classics uit de jaren 70 & 80. Samen met Abba Fever en DJ Vinyl bent u verzekerd van een geweldige retro party!

ABBA Fever in samenwerking met de Dj Vinyl Disco Show is absoluut de meest complete ABBA Tribute belevenis van Nederland. Bekijk hiernaast ook de promotie video van ABBA Fever. Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Dj Vinyl en ABBA Fever, klik dan op aanvraagformulier voor het reserveren van een datum en meer informatie omtrent de tarieven.

ABBA meest populaire 70s en 80s dance classics hits:

Titel Datum Positie
Waterloo 1974 2
Mamma Mia 1975 13
Dancing Queen 1976 1
Take a chance on me 1978 2
Summernight City 1978 5
Chiquitita 1978 1
Does your Mother know 1979 4
Voulez Vous 1979 4
Gimme Gimme Gimme 1979 2
Lay all your love on me 1980 14