Het Beauforthuis – Alternatieve Vinyl Party ft. Hans Dulfer

Published on February 1st, 2015

Eerstvolgende Alternatieve Vinyl Party met Dj Vinyl zal pas zijn nadat de maatregelen van de overheid zijn opgeschort i.v.m. covid19.

Beauforthuis agenda ‘Dansen op Vinyl‘ en tevens verzoekjes indienen volgende party.

Regelmatig wordt bij het Beauforthuis tussen Amersfoort en Zeist in Austerlitz een Alternatieve Vinyl Party gehouden met Dj Vinyl.

De Alternatieve Vinyl Party bij het Beauforthuis is in alle opzichten uniek in Nederland.

 1. Voormalige kerk die tegenwoordig dienst doet als alternatieve Pop tempel;
 2. Tijdens deze Party hoor je geen Gloria Gaynor, Trammps, Tavares en de Dolly Dots maar wel Velvet Underground, Captain Beefheart, Peter Schilling, Jethro Tull, Focus, Martha and the Muffins, Ramones, Spinvis, TLC Matic, The Cure, The Cult, The Undertones, The Stranglers, Patti Smith, gecombineerd met populaire pop zoals The Rolling Stones, U2, Simple Minds, Joe Cocker, Santana, Dire Straits, Rare Earth, UB40, Bob Marley, James Brown, Marvin Gay, Madness, Talking Heads, Doe Maar, Toontje Lager, Lenny Kravitz, Doors, Nirvana, Oasis, Pearl Jam, Doobie Brothers, Ike & Tina Turner, Little Richard, Chubby Checker, Elvis Presley, Katrina and the Waves en Alanis Morissette. Om maar een paar artiesten te noemen…;
 3. Circa 200 gelijkgestemde popmuziek liefhebbers die van begin tot einde avond volledig los gaan op de dansvloer, geen onenigheid, geen vechtpartijen, wel Flower Power zonder de drugs;
 4. Dj Vinyl met een enorme 33- en 45-toeren vinyl collectie gebcombineerd met mp4 videobeelden op groot formaat 4m x 3m voor een 100% authentieke sfeerbeleving.

Het spreekt voor zich dat Dj Vinyl ook de populaire 13 in een dozijn rock- en dance classics kan draaien maar dat kunnen de meeste professionele deejays wel… dat is niet onderscheidend afgezien het draaien vanaf vinyl. Hier beleef je Dj Vinyl in een hele andere setting waarbij zijn ervaring in de toenmalige ‘(hard) rock en underground’ scene als niemand anders zo geschikt maakt om de juiste sfeer te creĆ«ren en alternatieve ‘flow’ in gang te zetten. Hij kan beide belevingen combineren als dat gewenst is en zich verplaatsen in iedere doelgroep.

Dj Vinyl: “De alternatieve vinyl party in het Beauforthuis is in alle opzichten uniek en geeft mij de ruimte om niet alledaagse muziek te draaien en dit intens te beleven met oprechte popmuziek liefhebbers. Tijdens deze alternatieve feesten ga ik lekker uit mijn ‘plaat’ en heb ik diverse keren kippevel momenten en kan daarbij volledig in extase raken van de grootse en toch ook intieme sfeerbelevenis”.

Twitter posting - beste 40-plus alternatieve vinyl party tot nu toe. Fijne muziek en heerlijk gedanst.

Het Beauforthuis is gelegen aan de rijksweg van Amersfoort naar Zeist in de bossen van Austerlitz in de provincie Utrecht. Meer informatie vindt u op de website van het Beauforthuis.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten in het Beauforthuis? Word dan vrienden op FaceBook!

Particulier feest. Heeft u zelf iets te vieren? Het Beauforthuis is een prachtige locatie voor elk feest en dan kunt u mij natuurlijk ook meteen mee boeken:-).

Berichten

 1. Posted by dj vinyl on August 5th, 2016, 12:48

  Hallo Peter, reuze blij met je reactie want het aantal 35+ party bezoekers die vragen om de alom bekende en populaire disco hits groeit de laatste tijd. Uiteraard heb ik die muziek ook bij me, en geef dat soort disco party’s nagenoeg iedere week elders on tour in ‘t land. Maar ik ben het volledig met je eens dat we de Alternatieve Vinyl Party ‘alternatief’ moeten houden en ons niet laten verleiden om hiervan af te wijken. De muziekstijlen, flow en vibes die we tijdens de alternatieve vinyl party draaien is uniek in Nederland en daar ben ik mij 100% van bewust. De directie van ‘t Beauforthuis gelukkig ook en die steunt het NIET draaien van o.a. Trammps, Gloria Gaynor, Tavares, Earth Wind & Fire, Kool and the Gang, Boys Town Gang, Anita Meyer, en ga zo maar door. Dit om de Alternatieve Vinyl Party zuiver te houden en niet nog een tweede 35+ Party in het Beauforthuis naast Balthazar Disco. Er zijn weinig dj’s die ‘alternatief’ kunnen draaien en daardoor blijft het ook uniek en niet eenvoudig te kopieren. Al helemaal niet op vinyl. Onze collectie is uniek.

 2. Posted by Peter van Asselt on July 28th, 2016, 20:15

  He dj Vinyl, niet te veel van het concept afwijken hoor! Disco partys voor 40 up zijn er genoeg, maar er is maar 1 alternatieve vinyl party!,

 3. Posted by dj vinyl on May 13th, 2016, 22:15

  Op veler verzoek, de eerstvolgende twee openbaar toegankelijke Alternatieve Vinyl Party’s zullen zijn op vrijdagavond 17 juni, en op zaterdag 13 augustus van 20:30 – 01:30. We gaan er weer een bijzonder mooi en sfeervol feest van maken… kan niet wachten tot het weer zover is, en dan spreek ik ook namens de crew.

 4. Posted by dj vinyl on February 24th, 2016, 20:40

  Er is witte rook :) Vrijdagavond 1 april is de eerstvolgende Alternatieve Dj Vinyl Party!

 5. Posted by dj vinyl on February 23rd, 2016, 19:44

  Bedankt voor je reactie en lovende woorden Peter van Asselt. Hahahaha Tavares was idd out-of-sync waarvoor ik voortijdig mijn excuses heb aangeboden en een deal met het publiek heb gesloten om deze uitzondering te maken – echt shocking in deze alternatieve setting!

  Helaas is nog niet bekend wanneer het Beauforthuis ons weer gaat boeken. Via FaceBook kan je uiteraard druk uitoefenen. Die avond heb ik heel veel vragen gehad over volgende keer en ik heb nog nooit zoveel visite kaartjes uitgedeeld. Zegt genoeg over het succes van de avond. Over andere locaties nog niet nagedacht en vooralsnog exclusief voorbehouden aan het Beauforthuis tenzij die ermee willen stoppen of nut van regelmaat/continuiteit niet inzien. Dat zou echt jammer zijn want het was idd weer een enorm BLIJ RETRO CULT feest :) Wordt vervolgd!

 6. Posted by Peter van Asselt on February 23rd, 2016, 19:14

  20 febr. was weer top! Prima playlist, leuke videos en gelukkig weinig disco. Die ene Tavares is je vergeven…Kom in 2016 toch nog wel een keer terug in het Beauforthuis met deze alternatieve party? Of anders andere lokaties proberen, er is echt behoefte aan een gezond stukje retro alternative music!

 7. Posted by dj vinyl on August 20th, 2015, 15:13

  Beste Freek,

  bedankt voor je reactie. De eerstvolgende vinyl party staat gepland voor vrijdag 30 oktober rondom het fenomeen Hans Dulfer. Daarna pas weer op zaterdag 20 februari 2016. Er zijn wel diverse besloten parties tot het einde van het jaar waardoor ik in totaal nog 6 keer in het Beauforthuis sta te draaien met vinyl. Tot gauw! Rolf aka Dj Vinyl

 8. Posted by Freek Heite on August 19th, 2015, 18:03

  Wanneer weer Vinyl in het Beauforthuis?
  De vorige moesten we helaas missen…