Dance Classics uit de jaren 60, 70, 80 en 90

DEZE DRIVE-IN SHOW IS UNIEK EN AUTHENTIEK IN DE BENELUX OMDAT ALLE DANCE CLASSICS VANAF ORIGINELE 33/45-TOEREN VINYL WORDEN GEDRAAID – ECHT SPRAAKMAKEND EN HET MAAKT UW FEEST ABSOLUUT BIJZONDER! DE SHOW KAN GECOMBINEERD WORDEN MET DE HITS VAN NU ALS U DAT WENST.

DAARNAAST ZIET U ZELDEN EEN DJ MET ZOVEEL PASSIE EN PLEZIER EEN FEESTAVOND VERZORGEN. VANZELFSPREKEND IS ER VOORTDUREND INTERACTIE MET DE GASTEN, SUCCES VERZEKERD!

EEN PROFESSIONELE SHOW MET TARIEVEN VERGELIJKBAAR MET DE BETERE CD/LAPTOP DJs… WAAR KIEST U VOOR, VINYL OF VOOR PC/MP3?    KIEST U VOOR VINYL VUL DAN BOVENSTAAND CONTACT FORMULIER IN OF BEL MIJ OP 06-421 53 221

Over een feest met Dj Vinyl zullen uw gasten nog lang napraten. Enerzijds vanwege het enthousiasme achter de draaitafels en anderzijds ‘vanwege het draaien van muziek uit de jaren 60, 70,  80 en begin jaren 90 vanaf origineel vinyl – 100% vinyl! Hoe authentiek wilt u het beleven. Deze show heeft niets te maken met een klein laptop meubeltje met wat licht en een setje luidsprekers op een statiefje. Verre van dat. De Dj Vinyl Show is GROOT en een spectaculaire opstelling en show die indruk maakt. De foto’s en video’s op deze pagina spreken voor zich. Nog meer impressies? Navigeer dan naar [Home] of [Video] of [Blog] op deze website en de videobeelden spreken voor zich.

Zoekt u een dj / disco show die continu met diverse muziekstijlen, indien gewenst ook gecombineerd met de hits van nu maar dan vanaf PC omdat die beperkt op vinyl verkrijgbaar zijn, de dansvloer vol weet te houden en die tevens een authentieke rock- en dance classics belevenis kan verzorgen, dan bent u bij Dj Vinyl aan het juiste adres. Voor kleine- en grote feesten, spiegelbollen, Saturday Night Fever dansvloer, Go-Go-Girls, lasershows, niets is ons te dol om een groot spektakel neer te zetten. Zelden treft u een Dj aan die met zoveel passie en energie helemaal los gaat achter de draaitafels om het dansend publiek het naar het zin te maken.  Rechtsom of anders linksom maar dansen zullen ze :-) en DAK gaat eraf!

Dj Vinyl Dance Classics drive in show draait Grease als vast onderdeel van de show en dat is een echte floorfiller.Dj Vinyl Dance Classics drive in show is gespecialiseerd in het draaien van 60s, 70s, 80s en 90s vanaf origineel vinyl

Deze show is uniek in de Benelux!  Wilt u weten waarom? Zie link disco 70s, 80s en 90s. Dj Vinyl draait alle dance classics uit de jaren 60, 70,  80 en begin jaren 90 vanaf origineel vinyl – 100% vinyl! De drive in show is ook ‘allround’ te boeken waarbij de dance classics hits worden gecombineerd met moderne muziek. De hedendaagse muziek die niet op vinyl beschikbaar is, wordt dan vanaf CD/PC gedraaid. De lichtshow kan worden uitgebreid met lasers, scanners en overig intelligent licht passend bij het tijdsbeeld

Discjockey Dj Vinyl draait 60s, 70s, 80s, 90s en 00s en is daarmee all-round maar zijn specialisatie is dance-classicsDj Vinyl zorgt altijd voor een super vette party en gaat helemaal los met Rock- en Dance Classics.

Beleef de muziek uit de jaren 70, 80 en 90 opnieuw door het bekijken van de filmpjes hiernaast. Kijk ook bij het tabje VIDEO voor een impressie van diverse optredens en reacties opdrachtgevers. Krijg je ook elastieke benen, drang om je schreeuwerig te kleden en lekker los te gaan op de oude disco hits? Dj Vinyl heeft die tijd bewust meegemaakt en staat garant voor een authentieke belevenis. Geen laptops en CDs maar 100% vinyl!

Dj Vinyl Dance Classics Drive in Show met een LED Madrix spiegel dj-meubel met verlichte Saturday Night Fever dansvloer

Boven: Dj Vinyl Dance Classics Drive in Show met LED Madrix spiegel dj-meubel en verlichte dansvloer.

Dj Vinyl Dance Classics Drive in Show met een klassiek dj-meubel met licht en geluid van 50 - 1000 personen.

Boven + onder: Dance Classics Disco Show met klassiek dj-meubel, lichtshow type 1 / zaal 0 – 200 personen.

Dj Vinyl Dance Classics Drive In Show met lichtshow Type-1 en de standaard Classics Dj-booth

Onder: Allround / Dance Classics Disco Show met spectaculaire LED Madrix dj-meubel, lichtshow type 1.

Dj Vinyl Allround Show met spectaculaire LED Madrix dj-booth en lichtshow Type1 met Dance Classics spiegelbollen en glitter schoenen.

Onder: compacte (3 x 2 meter) Dj Vinyl ‘komt-bij-u-thuis’ LED Madrix opstelling.

Zeer compacte show Dj Vinyl komt-bij-je-thuis met LED Madrix Meubel dat maximaal 3x2 meter in beslag neemt.

Alle sets kunnen uitgebreid worden tot een geluidset geschikt voor een groot publiek. De lichtshow kan uitgebreid worden met een professionele ILDA RGB Projectie Lasershow, ook geschikt voor ‘tunnels’ en ‘waves’, veelvoud aan Moving Heads en een 100-inch Video Projectie Scherm voor het tonen van video clips.

Hieronder treft u een overzicht van disco hits die reeds decennia lang garant staan voor elastieke benen en iedere keer weer alle voetjes op de vloer krijgen. Onweerstaanbaar gewoon. U kent ze wel, die “oh ja” disco knallers waarbij menigeen een vreugdekreet slaakt bij het horen van de eerste tonen om vervolgens helemaal uit haar/zijn plaat te gaan. In de volksmond “het dak eraf” en een onvergetelijk feest voor u en uw gasten. Het publiek van Dj Vinyl heeft de onderstaande hits doorgegeven als meest favoriet. Klik hier om ook jouw favoriete dance classics / discohits door te geven.

1. Trammps
Disco Inferno / Shout
26. Jimmy Bo Horne Dance across the floor
2. Donna Summer Last dance / Mc Arthur Park
27. Thelma Houston Don’t leave me this way
3. Weather Girls It’s raining men 28. Boney M Daddy Cool
4. ABBA
Dancing Queen
29. Kc & Sunshine Band That’s the way
5. Grease John & Olivia You’re the one that I want 30. Phil Collins You can’t hurry love
6. Gloria Gaynor I will survive 31. Michael Jackson Blame it on the boogie
7. Tavares Heaven must be missing 32. Anita Meyer Why tell me, why
8. Shirley Basey This is my life 33. Michael Jackson Billie Jean
9. Real Thing You to me are everything 34. Kool and the Gang Fresh
10. Earth Wind & Fire September 35. Pointer Sisters I’m so excited
11. Boys Town Gang Can’t take my eyes 36. Snap The power
12. Dan Hartman
Relight my fire
37. Patrick Hernandez Born to be alive
13. Beegees Staying alive 38. Jocelyn Brown Somebody else’s guy
14. Karen Young Hot shot 39. Lipps Inc Funky town
15. Labelle Voulez vous coucher avec moi 40. Chic Le freak
16. Michael Jackson Don’t stop till you get enough 41. Third World Now that we found love
17. Gloria Gaynor Never can say goodbye 42. Boney M Sunny
18. Earth Wind & Fire Boogie wonderland 43. Prince 1999
19. James Brown Sexmachine 44. Sister Sledge Lost in music
20. Three Degrees Dirty old man 45. Tom Brown Funkin’ for Jamaica
21. Barry White You’re the first 46. Village People Y.M.C.A.
22. Amii Stewart Knock on wood 47. Spargo You and me
23. Chaka Kahn I’m every woman 48. Bob Marley & Wailers No woman no cry
24. ABBA
Waterloo
49. Sugarhill Gang Rapper’s delight
25. Beegees You should be dancing 50. Betty Wright Tonight’s the night

Uitgaan in de 60s.
In de jaren 60 ging men veelal naar de bioscoop, een disco of een underground party. In vergelijking met nu was er niet zoveel keuze maar zelfs in de plattelandsdorpjes had je al disco’s die druk werden bezocht. Van ver kwam de jeugd in grote groepen op de fiets om in een dorpshuis of schuur uit hun bol te gaan. Radio en televisie was sterk in opkomst.

Muziek in de jaren 60.
Muziek en de hippie cultuur is onlosmakelijk. Denk aan de grote muziekfestivals zoals Woodstock waar bijna een half miljoen hippies bij elkaar kwamen om te genieten van muziek van o.a. Jimi Hendrikx, Joe Cocker, Santana, Ten Years After, Joan Baez, Crosby Stills Nash and Young. Folk muziek, acid rock en psychedelische rock waren de populaire genres. Geestverruimende middelen als cannabis en LSD werden volop gebruikt om de belevening en saamhorigheid te vergroten. Muziek kwam vanaf vinyl, cassettebandjes en de grote 8Track cassettes.

Mode in de jaren 60.
De jaren 60 stonden in het teken van de hippies en flowerpower. Mannen met lange haren, etnische- en/of unisex kleding, sandalen, vloeiende silhouetten, buttons en kralen. Hippies droegen vaak zelfgemaakte of 2e-hands kleding als afwijzing van de consumptie maatschappij. De naam Hippies is ooit bedacht door de Beatniks en heeft zijn oorsprong in San Francisco.

Uitgaan in de 70s.
Een avondje uit in de jaren 70 begon met een bioscoopje pakken en daarna naar de discotheek of bar-dancing. Daarnaast waren er de drive-in shows die in concertzalen, afgelegen feesttenten of openlucht podia enorme dansfeesten verzorgden. Dj en drive-in shows waren populair!

Muziek in de jaren 70.
Zonder twijfel is de disco muziek kenmerkend voor de jaren 70. Na het winnen van het Eurovisie Songfestival  in 1974 scoorde ABBA jaar in jaar uit de ene hit na de andere en ABBA fever heerste in alle lagen van de bevolking.  Maar ook de bioscopen zorgden voor een nieuwe muziekstroming. De verkoopcijfers van de soundtracks uit films als Saturday Night Fever uit 1977 en “Grease” uit 1978, waren eind jaren 70 zo hoog, dat het niet duidelijk was of het succes van de film bijdroeg aan het succes van de soundtrack of andersom. Uiteindelijk werd Saturday Night Fever een van de best verkochte albums aller tijden. Bioscopen waren uitverkocht, de soundtracks stonden wekenlang op nummer één, en John Travolta en Olivia Newton-John waren op slag wereldberoemd.

Jaren 70 disco look.
Met deze films deed het discotijdperk zijn intrede alsmede de discomode die zo kenmerkend is voor de 70s.  Als je een disco bezocht moest je extravangante disco kleding dragen om deel uit te maken van de scene. Allerminst allerdaagse kleding en een look  die paste bij discobollen, op de maat knipperende persglas spots, zwaailichten, blacklight lampen en verlichte dansvloeren. Deze bijzondere sfeer vereiste een even unieke mode die zo bepalend is voor de disco in de jaren 70.

Veelal stretch materiaal in reflecterende stoffen. Voor meisjes waren de favoriete discokledij spandex topjes en hotpants. Fel gekleurde glanzende discobroekjes in lycra met even verblindende halternek topjes waren ook tamelijk populair. Glanzende catsuits die schenen in het ultraviolette licht zag men eveneens veel op de dansvloer. Gitters, schreeuwerig en slonzig is typerend voor de discoscene in de 70s.

Kledingstukken en accessoires typerend voor de jaren 70:
Rokken – mini, midi en maxi rokken. De minirokjes veranderden later zelfs in microrokjes;
Jeans – in de jaren 70 domineerde de heupjeans met wijde klokpijpen de dansvloer;
Hemden – bloemenprint;
Schoenen – plateauzolen voor de dames en heren;
Haar – de Afrolook voor de man en loshangend lang stijl haar voor de vrouw;
Make-up – naturel, zongebruind, blauwe oogschaduw en valse wimpers.

In de 70s was je “cool” op de dansvloer met hoeden, overdreven grote zonnebrillen, blinkende gouden juwelen, parels, grote gevlochten handtassen. Klik op jaren 70 kostuums voor enkele voorbeelden.

Muziek in de jaren 80.
Wat Saturday Night Fever en Grease in de jaren 70 teweeg bracht, werd nog eens dunnetjes overgedaan door de film Dirty Dancing. Grote sterren van die tijd: Doe Maar, Culture Club, Roxy Music, Police, Kim Wilde, Duran Duran, Falco en ja hoor daar is tie weer… Michael Jackson. De sampler en drumcomputer worden uitgevonden en hebben een grote impact op de ontwikkeling van de popmuziek. Vanuit New York ontstaan begin jaren 80 een straatcultuur die zich openbaart in electric boogie, rap en grafitti-kunst. Midden jaren 80 ontstaan nieuwe dansmuziekstijlen die in latere jaren een grote invloed laten gelden: acid en house. De zware technobeat, een enorm volume en de opkomst van de drug XTC staan model voor de stroming. De dj krijgt een steeds dominantere positie en krijgt dezelfde sterrenstatus als die van een artiest.

Muziek in de jaren 90.
In het begin van de jaren 90 gloreert de hitparadepop met o.a. de Nederlandse 2 Unlimited en zorgen de boybands als Take That, Backstreet Boys en *NSYNC, de girlband The Spice Girls, en Britney Spears voor hypes bij met name tieners. Rond de eeuwwisseling is het vooral een moderne variant van urban pop en hiphop die de hitparades domineert, aangevoerd door acts als Destiny’s Child, R. Kelly en Eminem.