Saturday Night Fever Disco Show

Dj Vinyl staat garant voor de meest authentieke Saturday Night Fever jaren 70 Disco Show.

Een compleet nieuwe disco rage ontstond in 1977 met de musical Saturday Night Fever. Naar de bioscoop gaan was toentertijd al reuze populair onder zowel jong als oud. Dit  type film was echter nieuw en trok een groot publiek onder met name tieners en twins. Saturday Night Fever bood een realistisch en boeiend verhaal, zorgde voor nieuwe mode trends, nieuwe danspasjes en nieuwe lichteffecten. De dansvloer met grote licht panelen die op de maat van de muziek verspringen is daar het meest spraakmakende voorbeeld van.

Bijzonder bij deze film was ook de medewerking van een groot aantal populaire artiesten zoals de Beegees (Staying alive / Night Fever / You should be dancing), Tavares (Heaven must be missing an angel / More than a woman) en de Trammps (Disco Inferno). Een jaar later in 1978 volgde de evenzo populaire fim Grease met wederom John Travolta die samen met Olivia Newton-John alle bioscoop records wist te verslaan. Als tegenhanger van de glitterbroeken en afro-kapsels voerden dit keer de jaren 50 de boventoon met rock ‘n roll, vetkuiven, leren jasjes en broeken. De musical Grease bracht hits voort als You’re the one that I want en Grease Lightning.

Dansscholen en discotheken schoten als paddenstoelen uit de grond. Het uitgaansleven kreeg daarmee een enorme boost in een volledig nieuwe dimensie. Ook de drive-in shows vierden hoogtij in deze dagen en brachten de discotheek bij je thuis, in de feesttent op het dorpsplein, deel van een boerderij of in het Dorpshuis. Ook nu is Saturday Night Fever opnieuw razend populair mede door de Joop van den Ende theaterproductie die in februari 2012 in première ging. Deze internationale disco musical is een van de grootste reizende producties van dit moment.

Dj Vinyl kan diverse typen Saturday Night Fever dansvloeren en in diverse formaten optioneel aanbieden. Met de verlichte dansvloer in combinatie met muziek uit die tijd gedraaid vanaf vinyl, met spiegelbollen en stroboscopen, en met gepaste kleding dan waan je je helemaal in de jaren 70 en 80. Trek aan dat glitterpak, je ‘boogie Shoes’  en die funky Afro pruik en ga lekker los op die super vette disco hits. Dj Vinyl brengt je de meest authentieke Saturday Night Fever Disco Show van dit moment.